Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/4/1/saltabiten.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Receptet | Saltabiten.se

Receptet

Eftersom jag gett namn till bloggen efter en maträtt, är det självklart att receptet på denna godbit får inleda. För att få till ”Salta biten” måste man först tillaga en Kokt Rimmad Oxbringa och det kan man förslagsvis göra så här.

KOKT RIMMAD OXBRINGA
1 1/2 kg Rimmad Oxbringa
6-7 stycken Vitpepparkorn
1 skalad Morot

Skjölj oxbringan noga och lägg snällt ner den i en rymlig kastrull. Fyll på med vatten så att det täcker hela köttbiten. Koka upp och skumma av, lägg i den grovt hackade moroten och vitpepparkornen.
Koka nu försiktigt och långsamt i ca. 3 timmar, eller tills du med en gaffel kan känna att köttet är klart. Dra försiktigt bort benen och skär köttet i tunna skivor. Koka gärna dagen innan det är dags för att spisa och låt bringan då kallna under press innan den skärs upp.

SALTA BITEN
Värm den rimmade oxbringan i sitt spad, koka skalad potatis i bringspadet och strö grovt hackad persilja över potatisen, och i spadet. Ingen raketforskning precis men oooooo så gott!

Smaklig spis!