Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/4/1/saltabiten.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Trött på din köttfärssås? | Saltabiten.se

Trött på din köttfärssås?

Trött på din köttfärssås?

Då kommer här en redig höjdare. Kalv och citron är två goa grejor som gillar varandra och är tillsammans klassiker i det Italienska köket. Min gode vän Magnus, som också gillar mat, kom häromdagen med detta recept och familjen Ahlberg testade med stort jubel från samtliga (även barnen!). Det hela gick åt så fort att jag inte hann ta någon egen bild på de goa! Så här gör man i alla fall till 4 personer.

Kalvragu med citron och timjan
5 vitlöksklyftor
400 g finmalen kalvfärs
2 burkar hela eller krossade tomater
3 citroner
1 msk tomatpuré
1/2 kruka timjan
vitpeppar

Hacka vitlöken noga och fräs den i lite olivolja tillsammans med de små timjansbladen, skuva ner värmen och lägg i färsen, låt den bli genomstekt. Mosa tomaterna med handen och lägg dem i färsen. Tvätta citronerna noga och riv det yttersta skalet (zesten) av alla citronerna rätt i färsen. Pressa sen saften av två citroner och detta skall också i färsen. Ta´t lite försiktigt med saften och smaka av så att det inte blir för syrligt. Smaka av med vitpepparen och sen är det klatt! Servera med lämplig pasta, själv gillar jag Papardelle till just denna rätt. Smaklig spis!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *