Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/4/1/saltabiten.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Chokoladtosca Oh My God! | Saltabiten.se

Chokoladtosca Oh My God!

Chokoladtosca Oh My God!

Mmmmmmm, mer behöver man inte säga om detta! Om du vill att svärmor skall ha överseende med dig eller om du ska förföra din man/fru på nytt, då är detta kakan du skall baka. Det är varken GI, LCHF eller någon annan bokstavsbantnings kaka ….. detta är rediga grejor! 🙂

Receptet har jag hittat i Drakamöllans senaste kok och inspirarionsbok. All heder till dem och de rätter de satt samman i deras två fina kokböcker . Min ”nästan släkting” 🙂 Ronnie Nilsson var grafisk formgivare av dessa böker och han har verkligen gjort sitt jobb väl! Om du köpa så klickar du in här http://www.drakamollan.com/

Chokoladtosca
4 ägg
6 dl socker
150 g smält smör
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl mjöl

Glasyr
75 g smör
5 dl kokos
2 dl socker
1 dl sirap
1 1/2 dl grädde

Värm ugnen till 200 grader, vispa ihop ärr och socker pösigt. Häll i det smälta smöret och blanda i resten av grejorna. Häll upp smeten i en långpanna som du klätt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Under tiden rör du ihop glasyren. Smält smöret och rör ner grädden, sirapen, och sockret. Låt detta koka ihop. Häll i kokosen. När smeten varit i ugnen i 20 minuter tar du ut den och brer försiktigt ut glasyren ovanpå. Använde en slickepott eller kniv. Sen in i ugnen igen i ca. 10-15 minuter. Ha koll på glasyren så att den inte blir bränd, den skall bli gyllenbrun. Låt sen kakan svalna i långpannan. Sen är det bara att sätta på kaffet och krypa upp i soffan och njuuuuuta! Smaklig spis!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *