Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/4/1/saltabiten.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Päronkaka | Saltabiten.se

Päronkaka

Päronkaka

Det var många av er som efterfrågade ett ”svenskt” recept på ”Det Goda Livets” Päronkaka. Det skall ni såklart få!

 

 

 

 

 

Detta behöver ni till degen:
150 g rumstempererat osaltat smör
125 gram strösocker
2 st ägg
75 gram vetemjöl
75 g mald sötmandel
1 tsk bakpulver
1 st stor nypa kanel

Detta behöver ni till päronen:
2 – 3 st skalade och urkärnade päron
25 g osaltat smör
1 st stor matsked strösocker

Gör såhär:
Vispa det mjuka smöret med strösockret ganska hårt och länge tills det blir ljust och luftigt. Vispa ner äggen, blanda vetemjöl och bakpulver och vispa sedan ner även detta. Sedan vispar du ner mandeln och kanelen för att få degen klar. Sätt nu ugnen på 170 grader.

Smält de 25 g smör i en tefflonpanna och lägner lagom stora klyftor i pannan. Häll över sockret och låt därefter detta puttra lite försiktigt på lagom värme i upp till 10 minuter. Vänd päronen några gånger och när de börjar få lite färg är de klara.

Läg ner smeten i en smörad och bröad form, lägg päronklyftorna ovanpå och häll däefter den goa ”päronsmörsåsen” över päronen. Nu vattnas det i munnen när jag sitter och skriver detta, så sörens gott tycker jag detta är! In i ugnen och låt stå i 40-50 minuter. Päronen kommer sjunka in kakan och såsen kommer göra så att det blir magiskt! Lycka till nu!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *