Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/4/1/saltabiten.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Skördemarknad i Båstad | Saltabiten.se

Skördemarknad i Båstad

Skördemarknad i Båstad

Hej hopp! Förra lördagen (1:e oktober) var jag och familjen på Båstads skördemarknad och frotterade oss i traktens ätbara godheter. Goa Båstads fjällan Bittan Gustavsson Lundén  som driver Graffagården i Båstad var arrangör och lagade goa potatisrätter hela dagen. Marknaden utspelade sig på Dahlmanska tomten, precis bakom kyrka´n i centrala Båstad. Utbudet var stort och framförallt så hittade jag några nya gårdar m.m. som var på plats och visade vad man kunde. Där var även en del gamla kändisar såsom Vikentomater, Bjärekykling, Lakritsfabriken i Ramlösa och Mamsellen Kök & Design från Ängelholm. För er som inte har stött på dessa handlare sen tidigare så lägger jag upp länkar till dem lite längre ner.

Nya bekanskaper var Sybille´s Bakery från Hishult, Bjäre Rödkulla köttbutik och gård från Båstad, Bustamante olivoljor och vinäger, Kattviks fruktodling och Ekhems Gårdsbutik.

Bakeriet i Hishult är definitivt värt ett besök med deras lite udda brödsortiment, lite långt från mig men om någon har vägen förbi så tveka inte att skriva i forumet om ert besök och era smakupplevelser.

Bjäre Rödkulla köttbutik verkar vara en riktig höjdare, de föder upp den gamla nötkreatur rasen Rödkulla, väljer foder och betesmark med stor omsorg samt slaktar, hängmörar och styckar allt själva. Gå gärna in på deras hemsida där du får mycket mer information. www.bjarerodkulla.se

Bustamantes spanska olivoljor och vinägrar gick jag såklart igång på, jag är sjukligt förtjust i goda vinägrar och just detta hade Bustamante några stycken. Jag köpte två olika sorter som heter Vinagre de Moscatel 12årig Reserva som är en söt vinäger och en Vinagre de Vino Pedro Ximénez 25 årig Gran Reserva som även denna är åt det söta hållet. Gillar ni vinäger, prova dessa! www.bustamante.se

Kattviks fruktodling hade ett gäng goa åpplesorter med sig men jag fastnade för en av deras nya sorter som heter Piruette. Ett friskt och syrligt äpple som föll mig i smaken. www.kattviksfruktodling.se

Sist men absolut inte minst några ord om Ekhems Gårdsbutik. Här odlar man potatis precis nedanför de södra sluttningarna på Hallansåsen, exakt var får du reda på här www.ekhemsgard.nu Jag fick med mig hem lite av varje men framförallt lite goa sötsaker, Blåbärssylt med wiskey, Hallonsaft och min favvo Rabarbersaft. Alla dessa smakade fantastisk, ska jag gnälla på något så får det bli priset eftersom jag nog tycker att 70.- för en mindre flaska saft är lite i överkant.

Marknaden tyckte jag var supermysig och framförallt passade utbudet mig, skriv upp i almenackan redan nu att du skall hålla utskik efter nästa års event i Båstad. På www.graffa.se skriver säkert Bittan när det är dags! 😉

Länkar till några av de andra handlarna som var på plats.
www.vikentomater.se
www.lakritsfabriken.se
www.bjarefagel.se
www.mamsellen.nu

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *