Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/4/1/saltabiten.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Helgens mat! | Saltabiten.se

Helgens mat!

Helgens mat!

Hej igen! Självklart måste jag prata lite om vad jag hade på menyn i helgen. Jag hade bestämt mig för att laga köttgrytor av olika slag som jag även kunde frysa in för goa mörka höstkvällar när det väl blir dags att tända i kaminen. Det blev två långkok, ett på tre timmar och ett på 1 1/2 dag! Skånsk Kalops, denna fantastiska rätt som enligt mig själv har kommit bort bland alla andra typer av köttgrytor. Nu lagade jag en på frihand vilket jag så här i efterhand inte blev speciellt nöjd med men jag kommer återkomma med ett eget recept när jag själv tycker att det blir riktigt gott. Tveka nu inte själv att leta upp ett gott recept på Kalops, och njut av hur gott det är med en gooo gryta!
OBS!! Enklare matlagning än att laga köttgryta, det finns inte! 

Gryta nr 2 är min egen ”Djuramåsas höstgryta” som är en variant av den franska köttgrytan Boeuf Bourgignon. Denna fantastiska blandning av kött, lök, svamp och vin är en njutning av högsta rang. Den blev dessutom så bra i helgen att det blev inget kvar att frysa in! Så gick det med det.
Recept på denna rätt kommer upp på sidan senare idag.

Första bilden i inlägget är ”Djuramåsa höstgryta” och här under hittar du min kalops med klyftad kokt (oskalad) potatis!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *