Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/c/4/1/saltabiten.se/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/c/4/1/saltabiten.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Helgens utflykt, plocka sockermajs! | Saltabiten.se

Helgens utflykt, plocka sockermajs!

Helgens utflykt, plocka sockermajs!

Hej på er, i söndags var hela familjen tillsammans med hela, härliga familjen Berg på Rydebäckstorpet och plockade sockermajs. Kerstin & Hans som på detta torp även bedriver Bed & Breakfast tog emot och visade vägen ut i majsåkern och sen var det bara att plocka på! Det blev en ca 40 kolvar per familj eftersom barnen så klart tyckte det var fantastiskt kul att springa runt ute i fältet. Det var dessutom inte helt enkelt att få syn på de största och finaste, men jag tyckte nog att det blev bra till slut.

Ute kring Rydebäck i Helsingborg odlas det en hel massa majs, vilket jag inte hade en aning om men då är merparten inte Sockermajs (den vi även köper i butiken) utan fodermajs som kor och andra djur får som käk om dagarna. Alltid lär man sig något nytt. Vi hade en diskussion familjerna emellan om man kunde göra egna Popcorn utav den majsen vi hade plockat. Jag fick hem och leta runt på nätet lite innan jag kom fram till, att det inte gick alls. Den majs man gör Popcorn av är mycket segare och tjockare i skalet så att kornet håller ihop ända upp till 175 grader innan det exploderar och blir Gott Gott till oss Gottegrisar!

Majsen har vi lagt i fryspåsar i frösaboxen och det känns som vi klarar oss ett tag nu med 40 kolvar, eller rättare sagt ett bra tag framöver. Jag själv är lagom förtjust i majs men mina barn älskar det. Jag och frun uppskattar mest en hårt grillad majskolv med mycket riktigt smör och salt på! Men visst är det fina SVENSKA majskolvar vi fick tag i. Jag rekommenderar abolut denna lilla utflykt till Rydebäck!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *